ΚΥΡΙΑΖΗ ΜΑΡΙΑ

Παιδίατρος - Αναπτυξιολόγος

Επιμελήτρια Α' ΕΣΥ

Α' Παιδιατρική Κλινική Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το 2004 πήρε το πτυχίο Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.  με «Λίαν καλώς». Από το 2005 έως το 2009 ασκήθηκε στην ειδικότητα της  Παιδιατρικής στην Α’ Π/Δ Κλινική Α.Π.Θ. Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο. Το 2009 απέκτησε τον Τίτλο Ιατρικής ειδικότητας  Παιδιατρικής.

Από τις 26/1/2012 έως σήμερα εργάζεται  ως Παιδίατρος Επιμελήτρια Α’ Ε.Σ.Υ. στην Α’Π/Δ Κλινική Α.Π.Θ.,  του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με τοποθέτηση στο Κέντρο Αναπτυξιακής Παιδιατρικής «Απόστολος Φωκάς». Το 2020 ανακηρύχθηκε με «Άριστα» διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. για τη διδακτορική διατριβή με τίτλο: «Αισθητηριακά  συμπτώματα και  σωματοαισθητικά προκλητά δυναμικά σε σχέση με τα τικς της παιδικής ηλικίας».

Κατέχει άριστα την αγγλική γλώσσα, έχει καλή γνώση της γαλλικής γλώσσα.

Έχει βραβευθεί  στις 24/4/2016 με το 2ο Βραβείο «Χρήστος Κασίμος» για την εργασία με θέμα: Σωματοαισθητικό σύστημα και τικς της παιδικής ηλικίας καθώς επίσης στις 27/05/18 με το Έπαθλο Δοξιάδη για την εργασία με θέμα: Συνοσηρότητα σε παιδιά και εφήβους με νευροϊνωμάτωση τύπου 1 και τέλος στις 17/4/22  στο 50ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΕΒΕ με το βραβείο  Νέου Ερευνητή για συμμετοχή στην εργασία με θέμα: Η αλληλεπίδραση μεταξύ νευροαπεικονιστικών ευρημάτων και ηλικίας ασθενών με οζώδη σκλήρυνση Δημοσίευσε επίσης άρθρα και μελέτες: συνολικά 11 δημοσιεύσεις σε ελληνικά, 17 δημοσιεύσεις σε ξένα περιοδικά, ενώ έχει συγγραφικό έργο σε εγχειρίδιο της Α΄ Π/Δ Κλινικής Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, στο κεφάλαιο Autism spectrum disorders in children and adolescents with NF1 του βιβλίου Horizons in Neuroscience Research, Volume 20, Nova Science Publishers Inc., New York, 2015, στο βιβλίο Παιδιατρική Νευρολογία, Δεύτερη Έκδοση, University Studio Press, Θεσσαλονίκη 2021 και στο βιβλίο Αναπτυξιακή και Κοινωνική Παιδιατρική, Πρώτη Έκδοση, University Studio Press, Θεσσαλονίκη 2022.

Έχει εκπαιδευόμενη παρακολούθηση 165 συνεδρίων, σεμιναρίων, συμποσίων, ημερίδων κλπ, κυρίως παιδονευρολογικού ενδιαφέροντος, που αντιστοιχούν σε  1211 μόρια συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης.

get updates